Sóskaleves buggyantott tojással
A vajon megfonnyasztjuk a megmosott, megtisztított
sóskát. Amikor teljesen megpárolódott, megszórjuk a
liszttel, kicsit lepirítjuk. Sóval, tetszés szerint kevés cukorral ízesítjük, felöntjük fél liter vízzel és felforraljuk. Hozzáadjuk a tejet is, s újraforrás után pár perc alatt készre főzzük. Ha szükséges, sóval és cukorral utánízesítjük, végül botmixerrel a levest egyneművé keverjük.
Egy lábasban fél liter vizet felforralunk egy kevés sóval
és 2 evőkanál ecettel. Amikor forrni kezd, egy nagyobb
kanállal beleeresztjük a feltört tojásokat. 3 perc lassú forralás után a tojásokat szűrőkanállal kiemeljük – ekkor
még lágy a sárgájuk –, de főzhetjük félkeményre vagy
keményre is. Az elkészült tojásokat tálalásig melegen
tartjuk.