Forrás: Ványi László

Spárgakrémleves jércecsészében

Spárgakrémleves jércecsészében

A spárgát megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, majd enyhén sós, szódabikarbónás vízben leforrázzuk, hogy megőrizze a szép, zöld színét. 5 dkg vajat habzásig hevítünk, hozzáadjuk a lisztet, világos rántást készítünk. Beletesszük a spárgát, beleöntünk 1 dl tejszínt és felengedjük kb. 1 liter vízzel. Megsózzuk, és hagyjuk csendesen főni, amíg a spárga teljesen megpuhul. Ekkor levesszük a tűzről, és a levest botmixerrel pürésítjük. Ha szükséges, utánaízesítjük.
Amíg a leves fő, a jércemellet ledaráljuk. Hozzáadjuk a
maradék tejszínt meg a tojást, sóval, őrölt fehér borssal
ízesítjük, majd botmixer segítségével az egészet péppé
keverjük. A maradék vajjal kikenünk négy tűzálló bögrét.
A húsmasszát habzsákba töltjük, majd alulról felfelé haladva, körkörös mozdulatokkal kibéleljük vele a bögréket. Vizes kézzel gondosan el is simítjuk, hogy ne legyenek lyukak az alján vagy az oldalán. A bögréket egy tepsibe tesszük, alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben, vízgőz fölött, közepes hőfokon kb. 20 perc alatt kigőzöljük.
A megpárolt jércecsészéket még langyosan kiemeljük
a bögreformából, a peremét apróra vágott kaliforniai
paprikával díszítjük. Közvetlenül tálalás előtt szedjük bele a forró spárgakrémlevest. Egy kanál a levesből, egy falat csészéből – arra azonban gondosan ügyeljünk, hogy a csésze ne fogyjon el hamarabb, mint a leves!

kaloria 480 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.