Spárgaleves sajtos-magos masnival
A spárgát megtisztítjuk, megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A spárgasípok „fejét” félretesszük. A
spárgadarabokat a felforrósított vajon egy kicsit átforgatjuk, vigyázva, hogy ne barnuljanak meg. Felöntjük
körülbelül félliternyi vízzel, hozzáadjuk a citromlét, ízlés szerint sózzuk, és egy pici cukrot is adunk hozzá. Pár perc alatt puhára pároljuk. Amikor elkészült, hozzáadjuk a tejszínt, azután az egészet összeturmixoljuk. A levesbe
visszatesszük a spárgafejeket, és még egyszer összeforraljuk.
Levesbetét
A felengedett leveles tésztát deszkára tesszük, és 1 × 5 cm-es csíkokat vágunk belőle. Ezeket masniformára
hajtjuk, felvert tojással megkenjük, megszórjuk a reszelt sajttal és a magkeverékkel, végül 220 fokra előmelegített
sütőben megsütjük.