A spárgák fás végét letörjük. Sós vizet forralunk, beledobjuk a sípokat, és pár percig főzzük. Leszűrjük, hagyjuk szikkadni.
Elkészítjük a besamel mártást. Először egy kis lábasban felforraljuk a tejet. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Rászórjuk a lisztet, kevergetve sütjük amíg fel nem habzik (a lisztet nem kell megpiríttani). Ráöntjük a forró tejet, és kevergetve sűrűre főzzük (egy-két perc). Végül sóval, fehér borssal, őrölt szerecsendióval ízesítjük.
A csirkemellet vastag szeletekre vágjuk. Az egyes darabokat éles késsel mélyen bevágjuk, és kinyitjuk, mint egy könyvet, így kapunk szép nagy szeleteket. Mindkét oldalukat megszórjuk sóval és borssal, majd egy serpenyőben elősütjük kevés olajon.
Egy tepsibe egy rétegben lerakjuk az elősütött húsokat. A tetejükre rendezzük a spárgasípokat, Ráöntjük a besamel mártást, megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Sajttal és spárgával töltött csirkemell petrezselymes újburgonyával