Öt deka vajat felforrósítunk egy mély serpenyőben. Rádobjuk a nagyon finomra vágott hagymát és zellert, és puhára pároljuk.
Ekkor ráöntjük a rizst, kevergetve addig pirítjuk, míg a szemek ki nem fehérednek.
Ráöntjük a fehérbort, és addig forraljuk, míg a rizs az összeset magába nem szívja.
Közben az alaplevet felforrósítjuk. Ráöntünk belőle egy merőkanálnyit a rizsre, kevergetve főzzük. Ha magába szívta, akkor jöhet rá a következő merőkanálnyi lé, és így folytatjuk, míg a rizs roppanósra nem fő. A vége felé adjuk hozzá a megtisztított és feldarabolt spárgát. Ha elfogyna az alaplé, akkor vízzel folytatjuk, jó szaftosra, szinte hígra kell csinálni, álltában még sokat fog sűrűsödni.
Ha minden kész van, ráreszeljük a citrom héját, rányomjuk a levét. Hozzákeverjük a maradék vajat. Ráteszünk egy fedőt, letakarjuk, és hagyjuk állni legalább 15 percet. Tálalásnál érdemes valamilyen érettebb sajtot ráreszelni.