Spárgás rizottó

Öt deka vajat felforrósítunk egy mély serpenyőben. Rádobjuk a nagyon finomra vágott hagymát és zellert, és puhára pároljuk.

Ekkor ráöntjük a rizst, kevergetve addig pirítjuk, míg a szemek ki nem fehérednek.

Ráöntjük a fehérbort, és addig forraljuk, míg a rizs az összeset magába nem szívja.

Közben az alaplevet felforrósítjuk. Ráöntünk belőle egy merőkanálnyit a rizsre, kevergetve főzzük. Ha magába szívta, akkor jöhet rá a következő merőkanálnyi lé, és így folytatjuk, míg a rizs roppanósra nem fő. A vége felé adjuk hozzá a megtisztított és feldarabolt spárgát. Ha elfogyna az alaplé, akkor vízzel folytatjuk, jó szaftosra, szinte hígra kell csinálni, álltában még sokat fog sűrűsödni.

Ha minden kész van, ráreszeljük a citrom héját, rányomjuk a levét. Hozzákeverjük a maradék vajat. Ráteszünk egy fedőt, letakarjuk, és hagyjuk állni legalább 15 percet. Tálalásnál érdemes valamilyen érettebb sajtot ráreszelni.

Gorgonzolás, körtés rizottó

kaloria 480 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.