Speiz saláta
Megmossuk, leszárítjuk a salátát. Ezután a bagettet nagyon vékony szeletekre vágjuk, és sütoben kiszárítjuk – így kenyércsipszeket kapunk. A juhtúrót a tejföllel és az apróra vágott snidlinggel összekeverjük, félretesszük. (Ezt kenjük majd a végén a kenyércsipszekre.) A gombákat nagyon forró serpenyőbe dobjuk. Mikor megpirultak, hozzáadunk 3 evőkanál balzsamecetet, egy kis mézet, sózzuk, borsozzuk, majd a végén egy csepp extra szűz olívaolajat teszünk még hozzá. Félpuhára elofőzzük a
céklát, majd ugyanúgy készítjük, mint a gombákat. Lepirítjuk az összevágott császárszalonnát is. Összekeverjük a vinaigrette-et: elvegyítjük egymással
a mustárt, a mézet, az almaecetet. Adunk még hozzá olívaolajat, és ha szükséges, kevés vizet. Tálaláskor a
salátára halmozzuk az összetevőket, és a végén vinaigrette-et öntünk a tetejére.