Reinhardt Attiláné Marika Tassról kedves levelet írt a szerkesztőségnek. Egyik régi kedvencük ez a paprikás nyúlpecsenye, nagymamája gyakran csinálta gyerekkorában. Azt írja, hogy ha nincs nyúl, csirkéből is elkészíthető.
A nyulat feldaraboljuk, alaposan átnézzük, átmossuk. Spékelő tűvel több helyen megszurkáljuk, a szalonnával megtűzdeljük, majd sózzuk-borsozzuk.
A paprikát tálba tesszük, és a nyúldarabokat beleforgatjuk, belenyomkodjuk úgy, hogy mindenhol érje, jó vastagon. Ne ijedjünk meg, nem lesz keserű az étel.
A répákat megtisztítjuk, karikára vágjuk, majd zsiradékon megdinszteljük.
A paprikás nyúldarabokat rátesszük, és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk-borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Időnként megrázogatjuk. A paprikától szép sűrű szaftja lesz. Friss, puha kenyérrel tálaljuk. Aki szeret tunkolni, annak kedvére való lesz. Köretként főtt burgonyát is adhatunk mellé, de kenyérrel az igazi.
TRÜKK
Ez az étel a paprikától kapja meg jellegzetes ízét, így ne féljünk a végeredménytől, és bátran forgassuk a paprikába a húst – nem lesz keserű.
Ez az étel a paprikától kapja meg jellegzetes ízét, így ne féljünk a végeredménytől, és bátran forgassuk a paprikába a húst – nem lesz keserű.