Spenótos-édesburgonyás saláta ropogós csirkével

Az édesburgonyát meghámozzuk, kicsi kockákra vágjuk. Egy tálban összekeverjük 2-3 evőkanál olívaolajjal, sóval, borssal. Sütőpapíros tepsibe tesszük, és 200 fokon megsütjük.

A csirkét csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Megforgatjuk az őrölt pirospaprikával elkevert kukoricalisztben. Kis tepsibe sütőpapírt teszünk, kikenjük olívaolajjal. Beletesszük a csirkét, megspricceljük felülről is olívaolajjal. 180 fokon megsütjük.

Egy serpenyőben megdinszteljük a lereszelt gyömbért a fokhagymával. Levesszük a tűzhelyről, hagyjuk langyosra hűlni, majd beleforgatjuk a spenótot.

Egy kis üvegben összerázunk 3 rész olajat, 1 rész citromlevet, 1 teáskanál mustárt, sót, borsot. Végül összeforgatjuk a langyos sült édeskrumplit a spenóttal, meglocsoljuk egy kis öntettel, és mellé adjuk a csirkét.

TRÜKK

Süthetjük egyszerre a csirkét és az édeskrumplit, 190 fokon.

Tavaszi rakott tészta

kaloria 210 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.