A finomra vágott salotta hagymát kevés olívaolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, majd a rizottórizst, és közepes lángon addig melegítjük, míg a rizs is felmelegszik. Sóval, borssal ízesítjük. Felöntjük a fehérborral, kevergetve főzzük. Ha a bort már mind felszívta a rizs, akkor merőkanalanként adagoljuk hozzá a felforrósított zöldségalaplét (másfél decit félreteszünk a spenót krémesítéséhez). Ha a rizs roppanósra főtt, hozzákeverjük a lereszelt parmezánt és a hideg vajat. Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk.
Közben elkészítjük a spenótot is. Kinyomkodjuk a levét. Kevés olívaolajon pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a félretett alaplét. Turmixba töltjük, és fél-egy percig maximális fokozaton keverjük. Tálalás előtt összekeverjük a kész rizottóval.
A ropogóshoz összekeverjük a csicserilisztet a reszelt parmezánnal és annyi vízzel, hogy sűrű palacsintatészta-állagot kapjunk. Ízesítjük sóval, borssal, fokhagyma-granulátummal. Belemártjuk a csíkokra vágott leveleket, és forró olajban pár perc alatt ropogósra sütjük.