Spenótos rizottó zöldségropogóssal

A finomra vágott salotta hagymát kevés olívaolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, majd a rizottórizst, és közepes lángon addig melegítjük, míg a rizs is felmelegszik. Sóval, borssal ízesítjük. Felöntjük a fehérborral, kevergetve főzzük. Ha a bort már mind felszívta a rizs, akkor merőkanalanként adagoljuk hozzá a felforrósított zöldségalaplét (másfél decit félreteszünk a spenót krémesítéséhez). Ha a rizs roppanósra főtt, hozzákeverjük a lereszelt parmezánt és a hideg vajat. Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk.

Közben elkészítjük a spenótot is. Kinyomkodjuk a levét. Kevés olívaolajon pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a félretett alaplét. Turmixba töltjük, és fél-egy percig maximális fokozaton keverjük. Tálalás előtt összekeverjük a kész rizottóval.

A ropogóshoz összekeverjük a csicserilisztet a reszelt parmezánnal és annyi vízzel, hogy sűrű palacsintatészta-állagot kapjunk. Ízesítjük sóval, borssal, fokhagyma-granulátummal. Belemártjuk a csíkokra vágott leveleket, és forró olajban pár perc alatt ropogósra sütjük.

Spenóttal töltött palacsinta tejföllel összesütve

kaloria 340 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

A rizottóhoz

36 dkg rizottórizs

30 dkg fagyasztott leveles spenót felengedve

1 salotta hagyma

2 gerezd fokhagyma

2 dl száraz fehérbor

9,5 dl zöldségalaplé

7 dkg parmezán

8 dkg vaj

olívaolaj

bors

A ropogóshoz:

2 pak choi (bordáskel)

25 dkg csicseriborsóliszt

1 evőkanál reszelt parmezán

1 teáskanál fokhagyma-granulátum

2 teáskanál só

1 csipet őrölt bors

2,5-3 dl víz

olaj a sütéshez

Ajánlataink