Forrás: Pásztor Tünde

Spenótos csiga

ELŐKÉSZÍTÉS: 40 perc – KELESZTÉS: 2 óra
– SÜTÉS: 15 perc – Egy kis pohárban összekeverjük a cukrot az elmorzsolt élesztővel, hagyjuk kicsit állni. Közben egy tálba szitáljuk a lisztet, elkeverünk benne egy csapott evőkanál sót. Ráöntjük a langyos tejet, hozzákanalazzuk az elfolyósodott élesztőt, és lágy tésztát dagasztunk. Letakarva hagyjuk megkelni. Utána lisztezett deszkán átgyúrjuk, és vékonyra kinyújtjuk. Ráreszeljük a fagyos vajat, felcsavarjuk, mint a bejglit. Berakjuk a hűtőbe félórára. Közben elkészítjük a tölteléket. Megtisztítjuk a spenótot, sós, szódabikarbónás, forrásban lévő vízbe dobjuk egy percre, majd leszűrjük. Kis olívaolajat forrósítunk egy serpenyőben, megfuttatunk benne két gerezd lereszelt fokhagymát, rádobjuk a leszűrt, enyhén kifacsart spenótot, sózzuk, borsozzuk, és összeforrósítjuk. Hagyjuk kihűlni. Elővesszük a hűtőből a tésztát, ismét kinyújtjuk. megkenjük a puha vajjal. Egyenletesen elosztjuk rajta a spenótos tölteléket. A reszelő durvábbik oldalán ráreszeljük a sajtot. Felcsavarjuk a tésztát. Késsel felszeleteljük. Papírral bélelt tepsire rakjuk, ismét hagyjuk kelni. 180 fokos sütőbe toljuk. 5-7 perc múlva kiszedjük, lekenjük felvert tojással, és visszatoljuk, készre sütjük.

kaloria 220 CAL
ido 175 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink