Spenótos cukkinileves
Felkockázzuk a hagymát, és két evőkanál felhevített olívaolajon néhány perc alatt megdinszteljük. Megszórjuk a fűszerekkel: curryporral, római köménnyel és csilivel, és alaposan megkeverjük. A krumplit meghámozzuk és felkockázzuk, a hagymához adjuk. Felöntjük a kókusztej és a víz keverékével, fedő alatt puhára főzzük. A cukkinit felkarikázzuk, szintén a lábasba szórjuk, főzzük pár percig, míg meg nem puhul. Hozzáadjuk a felengedett spenótot, öntünk rá még 4-6 dl vizet, és jól összeforraljuk. Botmixerrel simára turmixoljuk, ízlés szerint sózzuk. Száraz serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot. Tálalásnál minden adag tetejét meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk pirított fenyőmaggal.