Spenótos gnocchi

Spenótos gnocchi

A burgonyát héjában megfőzzük, majd még forrón meghámozzuk ás áttörjük. A spenótot megtisztítjuk, és egy nagy edényben, közepes lángon, gyakran megkeverve a saját levében puhára pároljuk. Amikor elkészült, leszűrjük, és deszkán apróra vágjuk. A tört burgonyát, a spenótot, a lisztet, a tojássárgáját egy nagy edénybe tesszük, sóval, őrölt borssal ízesítjük. Alaposan összekeverjük, képlékeny masszává gyúrjuk. A kezünket és a deszkát is belisztezzük, a tésztából kis darabokat csipkedünk, gombócokat formázunk, majd a gombócokat villával finomat lelapítjuk.
Egy lábasban vizet forralunk. Amikor már lobog, takarékra tesszük. Annyi gnocchit teszünk bele, hogy legyen helyük úszkálni a vízben, majd kb. 2 percig főzzük. Ha feljönnek a víz tetejére, kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, belerakunk egy réteg gnocchit. Rámorzsoljuk a márványsajt felét, majd következik egy újabb réteg gnocchi. Rászórjuk a maradék sajtot, teszünk rá néhány vajdarabkát, és 200 fokra előmelegített sütőben 15- 20 percig sütjük, amíg a sajt enyhén rózsaszínű lesz.

kaloria 520 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.