Forrás: Petrovics György

Spenótos halfelfújt

Spenótos halfelfújt

A tésztát enyhén sós vízben puhára főzöm, majd leszűröm. A spenótot megmosom, leforrázom, majd hideg vízzel átöblítem. A sütőedényt – ami lehet egy jénai – kikenem vajjal, a főtt tésztát az aljára terítem, 15 dkg reszelt sajtot és 2 evőkanál áttört túrót szórok rá, kevés borssal meghintem, majd az enyhén sózott, citromlével meglocsolt halszeleteket szépen elrendezem rajta. A vékony szeletekre vágott fokhagymagerezdet a spenóttal összekeverem, majd a halszeletekre fektetem. A sütőt közben előmelegítem 180 fokra (gázsütő 5-ös fokozat). A tejfölt, a tejszínt, a megmaradt túrót és a fehérbort a másik 15 dkg reszelt sajttal összekeverem, és az egészre ráöntöm. A tetejét díszíthetem tésztával vagy spenóttal. Az edényt sütőbe teszem, 20-25 perc alatt elkészül. A sütési idő vége előtt kb. 5 perccel megszórom reszelt sajttal, és aranybarnára sütöm. Citromkarikával és kaporral díszítem.

kaloria 720 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Petrovics György

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.