Spenótos palacsintabatyu
Kevés olajon megfuttatjuk az összetört fokhagymát, hozzáadjuk a spenótot, ízesítjük sóval és borssal. Pár perc alatt megpároljuk, azután botmixerrel pürésítjük.
A tojásokat a tejföllel és a fűszerekkel felverjük. Megsózzuk, borsozzuk, majd a liszttel, a tejjel és a spenótkrémmel
simára keverjük. Negyedórát pihentetjük, majd kiolajozott serpenyőbe adagolva nagyobb palacsintákat sütünk belőle.
A füstölt tarját apróra vágjuk, kevés zsiradékon megpirítjuk, és a reszelt sajttal elkeverjük. A palacsinták közepébe sajtos tarját kanalazunk, batyuformára igazítjuk, és leforrázott
zöldhagymaszárral nem túl szorosan megkötjük.
Besamel
Közben a felhevített vajon megfuttatjuk a lisztet, felöntjük a forró tejjel, és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítve, állandóan kevergetve mártás sűrűségűre forraljuk. A forró palacsintabatyukat a besamelmártással körbeöntve tálaljuk.