Spenótos palacsintatorta
Hagyjuk felengedni a spenótleveleket. Csomómentesre keverjük a tojást a tejjel, a liszttel, a sütőporral és egy nagy csipet sóval. Húsz percig pihentetjük a masszát. Meghámozzuk és finomra vágjuk a vöröshagymát, lereszeljük a fokhagymagerezdet. 2 dkg vajon megpároljuk a hagymaféléket. Rádobjuk a felengedett, enyhén kicsavart spenótot, majd jól összeforrósítjuk. Reszelünk rá kevés szerecsendiót, sóval és borssal ízesítjük. Kis kockákra vágjuk a kecskesajtot.
Megmossuk és elnegyedeljük a paradicsomokat. Pár darabot félreteszünk díszítésre. A feldarabolt sajtot és a paradicsom nagy részét óvatosan összeforgatjuk a spenóttal. Egy nagy palacsintasütőben a maradék vajon
négy palacsintát sütünk. Egy forró tányérra teszünk belőle egyet, rákenjük a spenótos töltelék harmadát, erre jön egy réteg tészta, és így tovább. A tetejét a félretett paradicsommal és a durvára vágott petrezselyem zöldjével díszítjük. Forrón tálaljuk, tortaszerűen szeleteljük.