Töltelék
Megtisztítjuk a spenótot, és sós-szódabikarbónás vízben
megrogyasztjuk egy-két perc alatt. Szűrőn lecsepegetjük,
majd, ha kihűlt, kinyomjuk belőle a vizet, és összevágjuk.
Elkeverjük a túróval, az egész tojással meg a felaprított
sajttal, végül sóval, két gerezd zúzott fokhagymával és
frissen darált fekete borssal ízesítjük.
Tészta
Összegyúrjuk a tésztát az egész tojásokból és a lisztből.
Lisztezett deszkán vékony téglalappá nyújtjuk. Az egyik
felére kis kupacokban rátesszük a tölteléket, ráhajtjuk a
tészta másik felét. Jól összenyomkodjuk a két réteget a
töltelékek körül, végül derelye- vagy pizzavágóval négyzetekre felvágjuk. Elkészítjük a mártást is: egy nagy lábasban (amelyben majd a kifőtt tészta is el fog férni), egy evőkanál olajon megpárolunk egy gerezd zúzott fokhagymát. Felöntjük a tejszínnel. Egy evőkanál lisztet csomómentesen elkeverünk két deci tejben, majd egy kis szűrőn át hozzáadjuk a fővő tejszínhez, rövid ideig forraljuk együtt, hogy besűrűsödjék. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Sós vizet forralunk, kifőzzük benne a raviolikat (gyorsan megfő, ha feljött a víz tetejére, akkor még egy-két perc). Szűrőkanállal átszedjük a kifőtt tésztabatyukat a tejszínes mártásba. Rövid pihentetés után tálaljuk.