Stanicliben sült csirke zöldségkísérettel
A konyhakész csirkéket belülről kissé megsózom, és majoránnával bedörzsölöm. A hasüregébe egy kis fej vöröshagymát, néhány gerezd tisztított fokhagymát és egy ujjnyi sárgarépát teszek. A csirkét kívülről alaposan bekenem olajjal vagy olvasztott zsírral; erre a célra
kitűnően megfelel egy lúdtollból készült kenegető. Most kívülről is kaphat egy kis szórást: meghintem sóval, borssal és pirospaprikával. A csirkét ezután sütőzacskóba bújtatom, a zacskó száját madzaggal
bekötöm, tepsibe teszem, és irány a sütő! 45-50 percig
sütöm, közben egyszer megforgatom. Amikor puhára sült a csirke, elővadászom a zacskóból.
Közben elkészítem a salátát: a 2 tojássárgáját
kikeverem egy késhegynyi sóval és a citromlével, majd
vékony sugárban hozzáöntöm az 1 dl olajat, végül a joghurtot. A zöldborsót enyhén sós vízben megfőzöm, majd leszűröm és lehűtöm. A paprikákból kiszedem a magházat, vékony szeletekre vágom, és azokat is megsózom. A hagymákat megtisztítom és félfőre aprítom, a fejes salátát alapos mosás után leveleire tépkedem. A karikára vágott paradicsomot, a zöldborsót, a zöldpaprikát, a hagymát és a fejes salátát összekeverem a joghurtöntettel. A ropogós sült csirkét a salátakísérettel tálalom.