Keményre főzzük a tojásokat.
Vastagabb szeletekre vágjuk a húst, egy serpenyőben mindkét oldalukat halványbarnára pirítjuk (csak elősütjük, nem szabad kiszárítani). Sózzuk és borsozzuk.
Egy közepes méretű tepsibe letesszük a félig sült húst. Mindegyikre rakunk egy-egy szelet sonkát. A főtt tojást meghámozzuk, cikkekre vágjuk, a cikkeket rátesszük a sonkás csirkemellre.
Elkészítjük a mártást. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, átforgatjuk benne a lisztet és az egy gerezd zúzott fokhagymát. Belevegyítjük a tormát is, majd ráöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. Ha túl sűrű lenne, pici vízzel hígíthatjuk. Beleolvasztjuk a krémsajtot.
Rálocsoljuk egyenletesen a sonkával, tojással megrakott húsok tetejére. Rászórjuk a reszelt sajtot. 200 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Friss salátával kínáljuk.