Sült kolbászos parasztsaláta

Vékonyan felkarikázzuk a kolbászt, egy serpenyőben egy evőkanál zsiradékon ropogósra pirítjuk. Meghámozzuk a főtt tojásokat.

A paradicsomot, az uborkát, a paprikát és a lila hagymát ízlés szerint tisztítjuk, daraboljuk, egy tálban összekeverjük, majd kicsi sóval, borssal, ecettel ízesítjük.

Az öntethez összekeverjük a tejfölt a juhtúróval, az áttört fokhagymával, pici sóval (óvatosan, mert a juhtúró eleve sós), frissen őrölt borssal.

A fejes salátát levelekre bontjuk, alaposan megmossuk, szárazra töröljük. Egy nagy, lapos tálat kirakunk a levelekkel. Erre kanalazzuk az ecetes salátát. A tetején elosztjuk a sült kolbászkarikákat és a cikkekre vágott főtt tojást. Közvetlenül tálalás előtt rákanalazzuk a juhtúrós öntetet.

Toszkán saláta

kaloria - CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink