Vékonyan felkarikázzuk a kolbászt, egy serpenyőben egy evőkanál zsiradékon ropogósra pirítjuk. Meghámozzuk a főtt tojásokat.
A paradicsomot, az uborkát, a paprikát és a lila hagymát ízlés szerint tisztítjuk, daraboljuk, egy tálban összekeverjük, majd kicsi sóval, borssal, ecettel ízesítjük.
Az öntethez összekeverjük a tejfölt a juhtúróval, az áttört fokhagymával, pici sóval (óvatosan, mert a juhtúró eleve sós), frissen őrölt borssal.
A fejes salátát levelekre bontjuk, alaposan megmossuk, szárazra töröljük. Egy nagy, lapos tálat kirakunk a levelekkel. Erre kanalazzuk az ecetes salátát. A tetején elosztjuk a sült kolbászkarikákat és a cikkekre vágott főtt tojást. Közvetlenül tálalás előtt rákanalazzuk a juhtúrós öntetet.