Sült padlizsán mentával és feta sajttal

Megmossuk a padlizsánt. Levágjuk a két végét, hosszában elfelezzük és vékony csíkokra vágjuk. Nem szükséges a héját levágni.

Grillserpenyőben kevés zsiradékot forrósítunk, majd megsütjük benne a padlizsánt (természetesen süthetjük leolajozott grillrácson is). Meghintjük sóval, frissen őrölt borssal, kis római köménnyel.

Gőz felett megolvasztjuk a mézet, meglocsoljuk vele a sült zöldséget. Végül rámorzsoljuk a feta sajtot, megszórjuk az összevágott mentával, és pár szem bogyós gyümölcsöt dobunk mellé. Előételként vagy köretként kínáljuk.

Erdélyi padlizsánrakottas

kaloria 270 CAL
ido 25 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink