Huszkáné Szimuj Irén budapesti olvasónk családjában mindig nagy sikert arat az alábbi összeállítás. Mint írja, a tészta és a sült csirke pillanatok alatt elkészíthető, akár egy hétköznap este is, a házilag pácolt sajtból pedig mindig van a hűtőszekrényükben, hiszen pirítóssal máskor finom, könnyű vacsora.
- Hosszában felszeleteljük a kápia paprikákat. Egy lefedhető teflonserpenyőben olívaolajat és pár teáskanálnyi sajtpácolajat hevítünk. A paprikákat oldalanként 2-2 percig pirítjuk rajta, majd felöntjük 2 dl vízzel és 2 dl fehérborral. Hozzáadjuk a félkarikára vágott hagymát és a feldarabolt fokhagymát, sózzuk-borsozzuk. Lefedve addig pároljuk, amíg a paprika megpuhul, de még egyben marad, nem mállik szét. Elforraljuk a levét, és egy kicsit meg is pirítjuk a paprikaszeleteket. Héjukat lehúzzuk, majd a csíkokat feldaraboljuk, és visszarakjuk a hagymás alapba.
- A tésztát „fogkeményre”, még haraphatóra főzzük.
- A csirkecombfiléket papírtörlővel szárazra töröljük, befűszerezzük. Kevés olívaolajon, nagy lángon hirtelen megsütjük, hogy kívül ropogósak, belül szaftosak legyenek.
- A tésztát összekeverjük a sült paprikás raguval, mellé tálaljuk a csirkecombokat. A pácolt sajtból mindenki megszórja az adagját a saját tányérján.