Minden hozzávalónak nagyon hidegnek kell lennie. A lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a kockákra vágott fagyos vajat, és gyors kézzel, hogy ne melegedjék át a vaj és a liszt, összemorzsásítjuk. Utána mehet hozzá a só és a két egész tojás. Összegyúrjuk, ha nem akarna összeállni, akkor rakhatunk hozzá pár evőkanál jeges vizet. Cipót formázunk belőle, átlátszó fóliába csomagoljuk, és betesszük a hűtőszekrénybe legalább fél órára.
Sütés előtt elővesszük, négy részre vágjuk. Mindegyiket ovális lappá nyújtjuk. Kettőt-kettőt egymásra teszünk, és így tovább nyújtjuk, míg szép vékony nem lesz a lap (levestészta-vékonyságot szeretnénk kapni). Derelyevágóval körülbelül másfél centi vastag, 15-20 centi hosszú csíkokra vágjuk.
Bő olajat forrósítunk, és kis adagokban megsütjük benne a tésztát. Papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a felesleges zsiradékot. Tálalás előtt megszórjuk fahéjas porcukorral, és adunk mellé vaníliamártást meg tejszínhabot, mártogatva lehet ropogtatni a sült tésztát.