Sült báránycomb
A báránycombot megtisztítjuk, kicsontozzuk, és a húst
késsel beirdaljuk. A fokhagymát a zöldfűszerekkel apróra
vágjuk, sózzuk, borsozzuk, jó alaposan bedörzsöljük vele
a báránycombot, majd egy hőálló (konyhai) spárgával az
egészet körbetekerjük. A vöröshagymát feldaraboljuk, olívaolajjal kikent tepsibe tesszük, és ráhelyezzük a húst. A
combot meglocsoljuk olívaolajjal, aláöntjük a bort, majd a
160 fokos sütőben letakarva körülbelül 90 percig sütjük.
Közben a pecsenyelével időnként meglocsoljuk. (Ha elpárolgott a bor, vízzel pótoljuk.)
Köret
Közben a répát megpucoljuk, kevés vajon (kis lángon) sóval és borssal ízesítve megpároljuk. Ha kész a comb, leszedjük róla a spárgát, és egy tálalóedényre helyezzük. Meglocsoljuk a szaftjával, és mellé helyezzük a párolt bébirépát.