Sült cékla
Lesúroljuk a céklákat, és egyesével mindegyiket kiolajozott alufóliába csomagoljuk. 160 fokos sütőben egy bő óra alatt megsülnek. Ha kész, héjukat lehúzzuk, és cikkekre vágjuk. Megszórjuk pici sóval, apróra vágott snidlinggel és lila hagymával.
Mákos grissini
Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Hozzátesszük a lisztet, a tejfölt, az olívaolajat, a maradék tejet és a sót, kidagasztjuk a tésztát. Körülbelül félórán át letakarva, meleg helyen hagyjuk kelni. Utána átgyúrjuk, és fél centi vastagra kinyújtjuk. Megkenjük olajjal, majd egész mákkal jól megszórjuk. Késsel vagy pizzavágóval keskeny, maximum 1 centiméter széles rudakat vágunk belőle. Sütőpapírt terítünk egy tepsibe, és rátesszük a rudacskákat, egymástól kissé távolabbra. Letakarva megint hagyjuk kicsit kelni, majd 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül negyedóra alatt szép pirosra sütjük.