Sült csirke fekete babbal
A csirkét darabokra bontjuk. 4 fej, cikkekre vágott hagymát összekeverünk a fokhagymával, az ecettel, 1 dl olajjal, egy kis aprított petrezselyemmel, korianderrel, borssal, sóval. A páccal bedörzsöljük a csirkehúst, majd letakarva egy éjszakát érleljük. A babot éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap 2 evőkanálnyi forró olajon megfuttatunk egy fej apróra vágott hagymát, áztatóvizével együtt hozzáadjuk a babot, megsózzuk, és körülbelül másfél órán át főzzük. A darabokra vágott kolbászt az utolsó 10 percben adjuk hozzá, azzal főzzük készre, végül belekeverjük a maradék finomra vágott zöldfűszert.
A csirkét a páclével együtt sütőedénybe tesszük, öntünk
hozzá egy kevés vizet, dobunk mellé 1-2 babérlevelet, és a
sütőben megsütjük.
Paradicsommártás
A mártáshoz a zsírban megpároljuk az apróra vágott
hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot meg az aprított csilit, együtt pároljuk tovább, majd sózzuk, borsozzuk. A csirkét a babbal és a mártással tálaljuk.