Sült csirkecomb zöldborsóval, hagymavariációkkal

Sült csirkecomb zöldborsóval, hagymavariációkkal

A csirkecombokat kicsontozzuk, saját bőrükbe szorosan föltekerve folpakba, majd alufóliába csomagoljuk. 100 fokos sütőben, forró vízfürdőben 40 percig sütjük. Kicsomagoljuk, serpenyőben ropogósra pirítjuk a bőrét. A zöldborsót sós vízben 2-3 percig forrázzuk, jeges vízben lehűtjük. Tálalás előtt kevés vajban megmelegítjük. Az újhagymák középső részéből 10-12 cm hosszú darabokat vágunk, kevés sós vízben fedő alatt 6-7 percig pároljuk. Tálalás előtt hosszában félbevágva olívaolajon erősen megpirítjuk. A vöröshagymát meghámozzuk, hajszálvékony karikákra felvágjuk. Kevés lisztben megforgatjuk, és bő olajban ropogósra sütjük. A fehérbort felére beforraljuk, hozzáadjuk a balzsamecetet, sózzuk, cukorral édesítjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy egy intenzív ízű „salátalevet” kapjunk. Felforraljuk, beletesszük a tisztított gyöngyhagymát, és hagyjuk kihűlni. Ezután leszűrjük, a zöldborsóval együtt melegítjük.

kaloria 260 CAL
ido 130 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink