Tészta
A lisztet a tojássárgájával, a borral, az olajjal és a sóval simára keverjük. 45 percig pihentetjük, majd beleforgatjuk a cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.
Krém
Felforraljuk a narancslét 4 dkg cukorral, és nem túl sűrűre főzzük. A maradék cukrot a tojássárgájával krémesre keverjük. Belekeverjük a narancslét, gőz fölött habosra verjük, majd kevergetve kihűtjük.
Mártás
A mártáshoz botmixer segítségével pürévé törjük a fügét a cukorral. A többi fügét leöblítjük, szárazra törölgetjük, félbevágjuk, és nyársra tűzzük.
Továbbá
A gyümölcsnyársat a tésztába mártjuk, és aranybarnára sütjük a forró olajban. A krémet és a fügét tányérokra osztjuk, majd meglocsoljuk a fügemártással.