Sült paprika zöldséggel töltve
Sós vízben külön-külön előfőzzük a hajdinát és a feles borsót. Mindkettőt lecsöpögtetjük, kicsit kihűtjük. Apró kockákra vágjuk a mozzarellát, finomra metéljük a petrezselyem zöldjét. Összeállítjuk a tölteléket: egy tálban egynemű masszává dolgozzuk a feles borsót, a hajdinát, a mozzarellát. Zúzott fokhagymával, petrezselyem zöldjével, sóval és borssal ízesítjük. A legvégén beledolgozzuk a reszelt sajtot is. A paprikákat megmossuk, leszárítjuk. Kettévágjuk őket. A magházakat kiemeljük (a szára maradhat rajta). Beletöltjük az összekevert zöldséges-sajtos tölteléket, és a megtöltött paprikákat kivajazott tűzálló tálba tesszük. 200-250 fokos, nagyon forró sütőben körülbelül 10 perc alatt összesül. Melegen tálaljuk.