Sült pulykamell egri rozé mártással

Sült pulykamell egri rozé mártással

A hússzeleteket megmossuk, megszárítjuk, enyhén besózzuk. A szilvaszemeket félbevágjuk és a borba áztatjuk. Két evőkanál forró olajban a hússzeletek
mindkét oldalát 5-5 perc alatt pirosra sütjük. Ha kész, ráöntjük a szilvadarabokat a borral együtt. 3-4 perc alatt összepároljuk, majd megsózzuk. Megszórjuk az őrölt fahéjjal, ráöntjük a tejszínt. Néhány percig lassan főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. A megtisztított burgonyát kockákra vágjuk. Sós vízben megfőzzük, leszűrjük,
összetörjük. Sóval, borssal ízesítjük, majd szétterítve egy laposabb serpenyőben, két evőkanálnyi olajon kissé megpirítjuk az alját. A pulykahúst a mártással tányérokra szedjük, és a pirított krumplival körítve tálaljuk.

kaloria 770 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.