Tészta
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát kb. 30 cm hosszú
hengerré formázzuk, és 1 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A töltelékhez a hozzávalókat alaposan elkeverjük. A tésztát a hűtőszekrényből kivéve körülbelül
fél centi vékony szeletekre vágjuk. A körlapokat a tepsibe helyezzük. A tojássárgáját a tejjel felverjük, és megkenjük vele a tallérok tetejét. A töltelékből kis kupacokat halmozunk a tésztalapok tetejére, majd a mandulaforgáccsal megszórjuk. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Töltelék
Az almát megmossuk, négybe vágjuk, magházát eltávolítjuk, majd apróra vágjuk. A marcipánmasszát apróra kockázzuk. A tepsit (30 x 40 cm) sütőpapírral
kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.