Sültpaprika-krémleves pesztós palacsintacsíkokkal

A finomra vágott vöröshagymát üvegesre dinszteljük kevés zsiradékon. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott krumplit meg a feldarabolt répát, együtt pároljuk, közben kis vizet is öntünk rá, sózzuk és borsozzuk.

A paprikát fél óra alatt sütőben megsütjük. Lefedjük tíz percre, így a saját gőzében felpuhul a héja, és könnyen lehúzhatjuk. Kettévágjuk, kikaparjuk a belsejét is. A megtisztított paprikahúst beledobjuk a levesbe, adunk hozzá még kevés vizet, összeforraljuk, végül botmixerrel pürésítjük. Megkóstoljuk, a szükséges mértékben sózzuk és borsozzuk.

A sós palacsintákat nagyon vékony csíkokra felvágjuk, összekeverjük pesztóval, ezt tesszük a kitálalt levesek tetejére.

Diós sültpaprika-krém gránátalmával

kaloria 170 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.