Sültpaprika-krémleves karfiollal és kecskesajttal

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A fokhagyma tetejét levágjuk, és kevés olívaolajjal meglocsolva alufóliába csomagoljuk. A karfiolt rózsáira szedjük, majd a paprikákkal és a fokhagymával együtt a tepsire fektetjük. Meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, és 40-50 perc alatt megsütjük, félidőben megforgatva a paprikákat. Lehet, hogy a paprika előbb elkészül, ezért érdemes néhányszor ellenőrizni a tepsi tartalmát. A karfiolnak akkor lesz igazán karakteres, jó íze, ha kissé megbarnult már a rózsák széle, a paprikának pedig akkor, ha a bőre fekete foltos.

A paprikákat még forrón zárható dobozba vagy zacskóba tesszük, és abban hagyjuk kissé kihűlni, így könnyen le tudjuk húzni majd a héjukat.

A fokhagymát kicsomagoljuk és a sült gerezdeket egy nagy lábasba nyomjuk. A paprikáknak lehúzzuk a héját, a magokat eltávolítjuk, és szintén a lábasba helyezzük. Végül hozzáadjuk a karfiolt, a kakukkfű leveleit, a füstölt paprikát, ízlés szerint sót, felöntjük egy liter vízzel, és felforraljuk.

Botmixerrel simára turmixoljuk. Tálaláskor kecskesajtot szeletelünk a tetejére.

kaloria 270 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.