Forrás: O. Horváth György

Sűrű lebbencs

Sűrű lebbencs

Egyszerű, ősi magyar pásztorétel a lebbencs. Egy nagy
család tagja, melyhez az öhöm, a slambuc és a lebbencsleves is tartozik. Nézzük, miként készül!
Először is megtisztítottam a krumplit, apró kockákra
vágtam a szalonnát és a hagymát, felkarikáztam a kolbászt, a paprikát, a paradicsomot. Ezután a szalonnát ropogósra sütöttem a bográcsban, a töpörtyűt kimertem. A zsírban át-átkeverve barnára és hólyagosra pirítottam a lebbencstésztát, majd azt is kivettem. Következett a hagyma párolása, ehhez ment egy percre a paprika meg a paradicsom, majd a kockákra vágott krumpli, a kolbász.
Kis tűzön úgy öt percig forgattam, aztán visszaraktam
a tésztát, és felöntöttem annyi vízzel, hogy éppen csak
ellepje. Addig főztem néha-néha megkevergetve, míg a
burgonyakockák széle elkezdett „lemállani”. Sóztam, s ha nem lett volna erős a kolbász, csípős paprikával is ízesítettem volna, mert úgy az igazi! Óvatosan rázogatva addig pirítottam, míg csaknem az összes szaftját elpárologtatta. Vegyes savanyúság nélkül nem ér semmit ez az étel, amelyet úgy tálaltam, hogy a tetejét megszórtam a kisütött szalonnatöpörtyűvel. Száraz vörös bor dukál hozzá!

kaloria 660 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: O. Horváth György

Ajánlataink