Musichné Szlama Annamária finom és laktató süteményét leves után, főételként ajánlja. Dédimamája sokszor készítette, kizárólag saját maga által gyúrt tésztából. Persze – ha kevés időnk van – nyugodtan használhatunk hozzá kész száraztésztát.
Összedolgozzuk a tészta alapanyagait, majd kétfelé vesszük. Kinyújtjuk, az alsó réteget zsírral kikent tepsibe terítjük.
A töltelékhez kifőzzük a tésztát, összekeverjük a darált dióval és a lekvárral. A tepsiben várakozó alsó lapra terítjük, rárakjuk a felső, kinyújtott tésztát. Villával megszurkáljuk, 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, kockára vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
TRÜKK
Bár tortának nevezzük, általában szögletes formában, tepsiben készül.