Konyhai aprítógépben ledaráljuk a kekszet. Hozzákeverjük az egy csipetnyi sót és az olvasztott vajat, majd egy kanál segítségével belenyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt kicsi (17-18 cm átmérőjű), kapcsos, kerek tortaforma aljába. Betesszük a hűtőszekrénybe, amíg elkészül a krém.
Hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat. Kimérünk 200 g áfonyát, botmixerrel pürésítjük. Keverőtálban robotgéppel kihabosítjuk a krémsajtot a porcukorral meg a citromhéjjal, majd belevegyítjük az áfonyapürét. A beáztatott zselatint kicsavarjuk, kevés meleg vízben feloldjuk, és hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk az áfonyás krémsajtban. A tejszínből habot verünk, majd hozzádolgozzuk az áfonyás krémhez, végül beleforgatjuk az egész áfonyákat is.
A kész krémet ráöntjük a kekszes alapra, elsimítjuk, és letakarjuk átlátszó fóliával. Hűtőszekrénybe tesszük pár órára, hogy megdermedjen a krém. Tálalás előtt díszítjük.