Sütés nélküli fehér csokoládés málnahabtorta málnazselével

Morzsásra törjük a kekszet, összekeverjük a vajjal. Egy nagyobb kerek tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, és egy kanál vagy egy pohár segítségével belenyomkodjuk a vajas kekszmorzsát. Betesszük a hűtőszekrénybe, amíg elkészítjük a krémeket.

Először a fehér csokis krémet készítjük el. Hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapot. Egy tűzálló tálban összekeverjük a tojássárgáját a cukorral és a tejjel, majd gőz felett sűrűre főzzük. Levesszük a gőzről, és feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint. Belekeverjük az apróra vágott fehér csokoládét, és addig keverjük, míg a csoki fel nem olvad a krémben. Hagyjuk hűlni 20-25 percig. Közben habbá verjük a tejszínt. Hozzáforgatjuk a fehér csokis krémhez, és ráöntjük a kekszes alapra. Betesszük a hűtőszekrénybe egy-két órára, míg meg nem szilárdul annyira, hogy a következő réteget rá tudjuk önteni.

Ha már elég kemény a fehér réteg, hozzálátunk a málnahabhoz. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A málnát a cukorral egy lábasban összefőzzük, majd egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy a magoktól megszabadítsuk. Újra felmelegítjük egy kicsit, és feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint. A tejszínből habot verünk, és összeforgatjuk a zselatinos málnával. Ráöntjük a fehér csokis rétegre, és ismét visszarakjuk a hűtőszekrénybe, dermedésig.

A málnazseléhez is hideg vízbe áztatjuk a zselatint. A lekvárt felmelegítjük, szűrőn átnyomkodjuk, hogy ne legyenek benne magok. Feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint, és ráöntjük a málnahab tetejére. Megint mehet a hűtőszekrénybe, legalább 3 órára, hogy az összes réteg vághatóra keményedjék.

Tálalás előtt friss málnával és mentalevelekkel díszítjük. Adhatunk mellé cukrozatlan tejszínhabot, de önmagában is varázslatosan finom.

Málnás palacsinta mascarponéval és csokival

kaloria 360 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink