Tészta
Egy zacskóba öntjük a kekszet, és sodrófával összetörjük.
Nem baj, ha kicsit darabos marad. Összekeverjük a porcukorral. Megolvasztjuk a vajat, összegyúrjuk a cukros
kekszmorzsával. Egy kis kapcsos tortaformát kibélelünk
fóliával, az aljába simítjuk a kekszes masszát, egy pohárral jól lenyomkodjuk.
Krém
Egy tálban elkeverjük a joghurtot a porcukorral és a
vaníliás cukorral. A málnát botmixerrel pürésítjük, hozzáöntjük a joghurthoz. Habot verünk a tejszínből. A zselatint kevés vízbe beáztatjuk, majd pár perc múlva addig melegítjük, míg fel nem olvadnak a zselatinszemcsék (forralni nem kell). Levesszük a tűzhelyről, hagyjuk két percig hűlni. Ekkor hozzáadunk egy merőkanálnyi málnás joghurtot, nagyon alaposan elkeverjük. Megint ráteszünk egy merőkanálnyi joghurtot, ismét összekeverjük. Most már eléggé kihűtöttük, így ezt a zselatinos keveréket a málnás joghurthoz öntjük, és jó alaposan összevegyítjük. Ha kicsit kezd dermedni, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot is. Ráöntjük a kekszes alapra. Betesszük a hűtőszekrénybe pár órára, hogy teljesen megszilárduljon.
Díszítés
Tálalás előtt tálra csúsztatjuk. Levesszük róla a tortakarimát, eltávolítjuk róla a fóliát. A tetejét kirakjuk friss málnával. Édesítetlen tejszínhabot adunk mellé. Ha nem esszük meg rögtön, akkor ráöntünk még egy zacskó tortazselét is, így a málnaszemek sokáig frissek és üdék maradnak. Nagyon jól illik mellé a csokoládés tejszínhab.