A falafelgolyókat készítjük el először. A hozzávalóit konyhai robotgépbe tesszük, ha szükséges, akár két részletben, és néhány perc alatt egy kissé száraz masszává aprítjuk őket. Az edény szélén esetleg fennakadó nagyobb darabokat egy spatula segítségével belenyomjuk a masszába, majd folytatjuk a pürésítést. Ha a massza túl nedves, adjunk hozzá még egy kevés hajdina- vagy valamilyen más gluténmentes lisztet.
Nedves kézzel kis diónyi golyókat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 200 fokon 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Közben többször is megforgatjuk, hogy mindenütt egyenletesen ropogósra süljenek (nem kell alá vagy rá olajat rakni).
A humusz hozzávalóit konyhai robotgépben krémesre turmixoljuk. Kis dobozba csomagolva adjuk a falafelgolyók mellé, péksütemény vagy hosszúra vágott zöldségek társaságában.