Sütőtökkrémleves
A sütőtököt hosszában kettévágjuk, megszórjuk cukorral és őrölt szegfűszeggel, majd 160 fokos sütőben puhára sütjük. Egy lábosban vajat hevítünk, hozzátesszük a tök húsát. Pár percig pároljuk, majd alaplével felengedve, sóval és őrölt borssal ízesítve további 10 percig főzzük. Tejszínnel dúsítjuk, végül a levest botmixerrel krémesre keverjük. Betétnek fásgaluskát adunk hozzá.
Galuska
A galuskához a húst kis kockákra vágjuk, majd összekeverjük a tojássárgájával, a tejszínnel meg a
fűszerekkel. Sózzuk, borsozzuk, botmixerrel péppé keverjük, utána fakanállal óvatosan beleforgatjuk a tojás kemény habbá vert fehérjét. A masszából galuskákat formázunk, és forrásban lévő húslevesben vagy sós vízben kifőzzük.