Sütőtökkuglóf fűszervarázslattal
A sütőtökkuglóf nagyszerű kísérője lehet a könnyű téli gyümölcs- és zöldségleveseknek. A sütőtök húsát földarabolom, és alufóliára téve, 200 fokra előmelegített sütőben (gázsütő 6-os fokozat) puhára sütöm. Ha megsült,
hagyom kihűlni, majd krumplinyomóval széttöröm. Míg hűl a tök, a vajat és a cukrot habosra keverem, majd hozzáadom a tojást. Ezután fokozatosan mehet bele a már lehűlt tökpüré, a sütőporral és a fűszerekkel elkevert liszt meg a tökmag. Kivajazok, kilisztezek egy kuglófformát, és a masszát beleöntöm. 180 fokra előmelegített sütőben (gázsütő 5-ös fokozat) 55-60 percig sütöm. Közepébe
szúrt fémtűvel ellenőrzöm, hogy megsült-e. Ha kész, porcukorral meghintve kínálom.