Sütőtökös fagyi

Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a durvára tört diót.

Összekeverjük a tojások sárgáját egy deci tejszínnel meg a fűszerekkel, és gőz felett sűrűre főzzük.

A maradék tejszínt habbá verjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.

A tökbe keverjük a pörkölt diót.

Ha kihűlt a tojáskrém, összeforgatjuk a sütőtökpürével és a tejszínhabbal. Hosszúkás formába töltjük, fagyasztjuk, időnként elővesszük, és alaposan átkeverjük.

Tálalás előtt legalább 20 perccel kivesszük a fagyasztóból, hogy kicsit felengedjen, és tudjuk adagolni. A tetejét gazdagon megszórjuk összevágott fügével, datolyával, szaloncukorral, csokival, dióval, mogyoróval, ostyarudakkal.

Mogyorós csokifagyi

kaloria 240 CAL
ido 25 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink