Kevés cukros, langyos tejszínben felfuttatjuk az élesztőt. 40 dkg lisztet egy tálba szitálunk, hozzáadjuk a többi cukrot, a sót, a fűszereket, a sütőtökpürét, a felhabosodott élesztőt és a langyos tejszínt, közepesen kemény tésztát dagasztunk belőle. Ha szükséges, kis liszttel vagy langyos vízzel korrigáljuk a tészta állagát.Ha már fényes a tészta, hozzádagasztjuk a puha vajat is.
Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és kelni hagyjuk. Utána pici gömböket alakítunk ki belőle. Mindegyiket némileg ellapítjuk, majd éles késsel beszabdaljuk az oldalát, hogy úgy nézzenek ki, mint a kerek sütőtök. Papírral kibélelt tepsire rakjuk, ismét hagyjuk kelni.
Ha megkelt, felvert tojással lekenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, szárként tökmagokat dugdosunk középre, és a kis kalácsok felét lekenjük porcukor tojásfehérjével.