Először a tölteléket készítjük el. Meghámozzuk a hagymát, finomra vágjuk. Kevés zsiradékon nagyon puhára pároljuk. Rádobjuk a darált húst, és nagy lángon pirítjuk, közben fakanállal széttördeljük a nagyobb darabokat. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselyem zöldjét, sózzuk és borsozzuk. Rákanalazzuk a paprikakrémet, meghintjük az őrölt pirospaprikával, öntünk alá kicsi vizet, és addig főzzük, míg a hús meg nem fő. Közben időnként kevés vizet adhatunk hozzá, az a lényeg, hogy a végén jó sűrű szaftja legyen.
Összeállítjuk a palacsinta tésztáját. Egy nagy keverőtálba tesszük az áttört tököt, a lisztet, és több részletben hozzáöntjük a tejet, csomómentesre keverjük. Ízesítjük sóval, zúzott fokhagymával, fehér borssal, cukorral. Végül beledolgozzuk a két tojást meg a felkarikázott újhagymát is. Annyi vizet adunk hozzá, hogy viszonylag sűrű palacsintatésztát kapjunk. A szokásos módon kevés zsiradékon nem nagyon vékony palacsintákat sütünk belőle. A kész palacsintákat megtöltjük a darált húsos töltelékkel, és felcsavarjuk. Lerakjuk egy tálba.
Elkészítjük a sajtmártást is. A vajon megfuttatjuk a lisztet, picit megpirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymagerezdet, felöntjük annyi tejjel, hogy viszonylag sűrű mártást kapjunk. Sózzuk, reszelünk hozzá egy kis szerecsendiót. Belekeverjük a kis darabokra vágott vagy tört márványsajtot, és kevergetve beleolvasztjuk. Külön edényben kínáljuk a töltött palacsintabatyuk mellé.