Sütőtökös piskótarolád vaníliás mascarponehabbal

A piskótaroládhoz az egész tojásokat elektromos habverővel öt percig verjük a cukorral, maximális fokozaton. Közben összekeverjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és a fűszerekkel. A tojáshabba beledolgozzuk az átturmixolt sült tököt, majd a lisztes keveréket.

Vékony lapot sütünk belőle (mintha piskótát sütnénk), majd papírostul párszor felcsavarjuk, és feltekerve hagyjuk kihűlni.

A krémhez habot verünk a tejszínből a zselatinnal. Kihabosítjuk a mascarponét a kétféle cukorral, majd beledolgozzuk a tejszínhabot.

Kitekerjük a tésztát, lehúzzuk róla óvatosan a papírt. Megkenjük vastagon a krémmel, és ismét felcsavarjuk. A tetejét meghintjük porcukorral.

Meyer citromos-kókuszos tekercs

kaloria 270 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

A piskótához:

3 nagy tojás

11 dkg liszt

22 dkg sült tök

15 dkg porcukor

fél csomag sütőpor

1 késhegynyi szódabikarbóna

1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék

1 csipet só

A töltelékhez:

25 dkg mascarpone

1 csomag vaníliás cukor

1 dl tejszín

1 teáskanál instant zselatin

12 dkg porcukor

Ajánlataink