A sütőtököt megmossuk, félbevágjuk, a magokat kikanalazzuk, majd a tököt feldaraboljuk nyolc egyenlő részre. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, megkenjük olívaolajjal. 200 °C-ra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, amíg itt-ott kissé meg nem pirul a szeletek széle. Végül a sült tök húsát egy nagy keverőtálba kanalazzuk és hagyjuk kissé kihűlni. Ha már csak langyos, hozzáadjuk a tojásokat, a rizslisztet, a növényi tejet és a sót, majd botmixerrel simára turmixoljuk. Viszonylag sűrű masszát kapunk.
Egy nagy serpenyőben néhány evőkanál olajat felhevítünk, és két-három adag fél merőkanálnyi palacsintatésztát öntünk bele. A palacsinták mindkét oldalát aranybarnára sütjük (3-5 perc alatt oldalanként), majd folytatjuk a maradék palacsintatésztával, amíg el nem fogy.
A meleg palacsintákra görög joghurtot kanalazunk, megszórjuk egy-egy evőkanál lecsepegtetett lencsével, és ízlés szerint savanyított lila káposztát kanalazunk rá. Zöld salátával tálaljuk.