Sütőtökös áfonyás sajttorta
Összegyúrjuk a lisztet a vajjal, a csipet sóval, egy tojással és 8 dkg cukorral. Hideg helyre tesszük. Lábasba tesszük a felkockázott tököt, mellé tesszük a felhasított vaníliarudat, 5 dkg cukrot, egy evőkanál citromlevet, 1 dl vizet, és 15 percig főzzük. Kivesszük belőle a vaníliát, pürésítjük, és hagyjuk kihűlni. Kinyújtjuk a tésztát, és kibélelünk vele egy 26 cm átmérőjű kerek formát. 15 percig vakra sütjük 200 fokos sütőben. Szétválasztjuk a maradék tojásokat. Habot verünk a fehérjékből. Összekeverjük a túrót 15 dkg cukorral, a tojások sárgájával, a keményítővel meg két evőkanál citromlével, belereszeljük a citrom héját. Összeforgatjuk a tojáshabbal és a kihűlt vaníliás tökpürével. A félig megsült tésztát
kirakjuk az áfonyával, rásimítjuk a túrót, majd közepesen meleg sütőben körülbelül egy órán át sütjük. Kis pihentetés után fejjel lefelé egy tortarácsra borítjuk, úgy hűtjük ki. Tálalás előtt egy tányér segítségével
visszafordítjuk, porcukorral megszórjuk.