Sütőtökös derelye mákkal és dióval
Összegyúrjuk a három egész tojást a liszttel, egy csipet sóval és annyi vízzel, hogy jó kemény tésztát kapjunk. Szépen kidolgozzuk, a deszkán hagyjuk öt percet pihenni, majd két cipóra osztjuk, és egyesével vékonyra nyújtjuk enyhén lisztezett deszkán. A tököt ízesítjük fahéjjal és pici porcukorral. A kinyújtott tészta felére kis halmokat rakunk belőle. Ráhajtjuk a tészta másik felét, összenyomkodjuk a töltelékek körül, majd éles késsel vagy derelyemetszővel négyzetekre vagy háromszögekre vágjuk. A másik cipóval is ugyanezt csinálunk. Bő, enyhén sós vizet forralunk, és kifőzzük benne a töltött tésztákat. Egy nagy edénybe szedjük, összekeverjük a vajjal. Utána elfelezzük, az egyik felét cukrozott darált mákban, a másikat cukrozott darált dióban forgatjuk meg.