Egy keverőtálba rakjuk a héjából kikapart tök húsát. Hozzáadjuk a szójatejet, az olvasztott kókuszzsírt, a juharszirupot. Botmixerrel egyneműsítjük, nem kell teljesen krémesre. Egymás után hozzárakjuk a száraz összetevőket (a sütőporral elkevert kétféle lisztet, valamint a fűszereket), majd a durvára tört diót és mandulát. Fakanállal összekeverjük. Sűrű, kis rázásra önmagától elsimuló masszát kell kapnunk. Egy hosszúkás sütőformát sütőpapírral kibélelünk. Belekanalazzuk a tésztát. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül egy óra alatt megsütjük. A sülés közben a teteje kicsit kirepedezik, de ez nem baj. Ha nagyon barnulna a teteje, alufóliával le kell takarni, de sokáig kell sütni, mert magas a tészta folyadéktartalma. Ha megsült, hagyjuk kicsit hűlni, majd a papírral együtt egy rácsra átemeljük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Vastag szeletekre vágjuk. Megpirítva, sós vajjal megkenve a legfinomabb.
Hozzávalók
4 személyre