Egy nagy serpenyőben karamellizáljuk a mézet vagy a cukrot. Rárakjuk a megtisztított, apró kockákra vágott gyömbért, a felszeletelt fokhagymát és a meghámozott, kisebb kockákra vágott sütőtököt. Kevergetve pároljuk. Pár perc múlva hozzáadjuk a felkockázott lila hagymát, és a kisebb darabokra vágott angol zellert is. Hozzáadjuk a felkarikázott csilit.
Amikor már az összes zöldség roppanósra sült, mehet hozzá a meghámozott, felkockázott avokádó. Rálocsoljuk a szójaszószt, készre rotyogtatjuk. Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk. Közben kicsit megtörjük a tésztát. Nyolc deci sós vizet forralunk a zeller zöldjével. Ha felforrt, beledobjuk a tésztát, és addig főzzük, míg fel nem szívja az összes folyadékot. Beleborítjuk a zöldséges alapba, összeforgatjuk.